کاهش اعتبارات عمرانی از اوایل دهه ۹۰ تاکنون

رئیس سندیکای ساختمان کاهش بودجه عمرانی را تهدیدی برای زیرساختهای کشور دانست و تصریح کرد: روند کاهش اعتبارات عمرانی از اوایل دهه ۹۰ تاکنون ادامه دارد و در سال ۱۴۰۳ به حداقل خود رسیده است.
بهمن دادمان، رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکتهای ساختمانی در اظهاراتی با بیان اینکه شرکتهای پیمانکاری، به عنوان ستون فقرات ساخت زیربناهای کشور هستند گفت: با توجه به اینکه این شرکت ها با پرداخت مطالبات معوقه روبهرو هستند که از معیشت کارگران و اقشار ضعیف جامعه تأمین میشود، عدم تسویه به موقع این مطالبات سبب آسیب جدی در معیشت خانوادهها میشود که این موضوع را نباید نادیده گرفت.
وی با اشاره به روند تخصیص بودجههای عمرانی گفت: در تمام سالهای اخیر، شاهد کاهش تدریجی بودجههای عمرانی به نفع بودجههای جاری بودهایم.
رئیس هیئت مدیر سندیکای ساختمان ادامه داد: سرمایهگذاری در طرحهای تملک داراییهای سرمایهای از اهمیت بالایی برخوردار است، زیرا هزینههای جاری زودگذر هستند، اما سرمایهگذاری در زیرساختها، میراثی ماندگار برای کشور محسوب میشود.
وی تصریح کرد: از این رو کمبود سرمایهگذاری در این حوزه طی سالهای گذشته، سبب بروز ناترازی در مؤلفههای اصلی همچون برق، گاز، بنزین و آب شده است و در نهایت تداوم این روند، بحرانهای بزرگتری را در آینده رقم خواهد زد.
دادمان در ادامه ضمن اشاره به کاهش اعتبارات عمرانی از اوایل دهه ۹۰ تاکنون اظهار کرد: این روند کاهشی، به ویژه در سال ۱۴۰۳ به حداقل خود رسیده است.
وی افزود: در واقع عدم پرداخت بهموقع مطالبات پیمانکاران، سبب طولانی شدن زمان تکمیل پروژهها شده و هزینه سرمایهگذاری را افزایش میدهد و از سوی دیگر نیز طولانی شدن پروژهها، توجیه اقتصادی اولیه آنها را از بین میبرد.
رئیس هیئت مدیر سندیکای ساختمان ادامه داد: در دولت یازدهم، سازمان برنامهوبودجه تعداد پروژههای نیمهتمام را حدود ۷۵ هزار مورد اعلام کرد. افزایش مدت زمان اجرای پروژهها، سرمایهگذاریهای انجامشده را از حالت مولد خارج کرده است.
وی ادامه داد: تأخیر در پرداخت مطالبات، بنیه فنی، تجهیزاتی، مالی و منابع انسانی شرکتهای پیمانکاری را تضعیف میکند. این شرکتها که سرمایه ملی محسوب میشوند، در صورت ادامه این روند، توانایی خود را از دست خواهند داد.